Home

roepen

natuurbescherming

Religies

nieuws en plezier

productinfo

linkenCarlos Santana

Carlos Santana, vooral bekend van het prachtige wijsje Samba Pati, maar met nog veel andere prachtige nummers is niet alleen wereldberoemd (vooral onder de mensen die in de jaren 60 zijn geboren en/of opgegroeid) maar ook nog eens vegetarier. Hij is muzikaal genie en gitaarvirtuoos. Hij is een voorbeeld van een gezonde vegetarier en rekent af met het idé dat vegetariers niet al te intelligent zouden zijn omdat hun hersenen aangetast zouden worden door voedingsstoffen tekort. Luister en oordeel zelf.

Samba Pati,

Europa

Jingo

Black magic woman

Santana ook bekend als The New Santana Band is een legendarische Amerikaanse band, gevormd rond muzikaal genie en gitaarvirtuoos (Devadip) Carlos Santana. Kenmerkend voor de muziek zijn de dominantie van de ritmesectie, de mengeling van Latijns-Amerikaanse en rock 'n roll muziek, zeer technisch veeleisende gitaarsolo's en een grote vrijheid tot improvisatie. Hiermee is Santana een van de beste voorbeelden van de bloei van de wereldmuziek in de late jaren '60 en vroege jaren '70, gevolg van de hippie-cultuur en de daarmee toegenomen interesse in vreemde landen en hun culturele bagage. Legendarisch is Santana's optreden op het Woodstock-festival in 1969. Hieraan dankte de band zijn doorbraak. Gedurende de hele jaren '70 bleef de band buitengewoon populair, maar geleidelijk aan raakte de muziek uit de mode. Bekende leden van de band zijn onder andere Greg Rolie (orgel) en Neil Schon (gitaar). Deze richtten zich later op hun eigen band Journey.

Eind jaren '90 was Santana echter weer terug met een commercieel zeer succesvolle CD met nummers die zich kenmerken door het gebruikelijke gitaarspel, nu echter aangevuld met zangpartijen van beroemde zangers en zangeressen. In 2004 stond Santana nog op North Sea Jazz.

bron Wikipedia