Home

Oproepen

natuurbescherming

Religies

nieuws en plezier

productinfo

linken


Bryan Adams vegetariër

Bryan Adams veganist-vegetariër

De school was een ramp. De leraren vonden hem een eigenwijze nietsnut. Bryan had dan ook weinig leuke herinneringen. Zijn vader was in dienst bij de Canadese overheid. Hij werd om de zoveel tijd naar een ander werelddeel gestuurd. Net als Bryan vrienden had gekregen moesten ze weer verhuizen. Op z'n l6e kan hij goed met een gitaar overweg. En wanneer hij na enige tijd een zekere Jim Vallance leert kennen dan is het hek helemaal van de dam. Samen blijken ze hele goede rocksongs te kunnen schrijven. Z'n eerste album is niet echt wereldschokkend. In z'n tweede album begint behoorlijk schot te komen.
Met z'n eerste hit "Straigt From The Heart" komt hij als een speer de Amerikaanse top-10 binnen en Bryan's naam is gevestigd. In l984 volgen de opnames voor Reckels: die plaat wordt nu gezien als het grote meesterwerk van Bryan Adams.
Maar liefst zes liedjes van een album weet hij te hitlijsten. Eentje daarvan is "It 's Only Love" , zijn beroemde duet met Tina Turner. Bryan wil nu wat kalmer aan doen, hij neemt ook tijd voor organisaties als 'Amnestie International' en 'Greenpeace'. Hij besluit ook veganist-vegetariër te worden. Bryan wil op geen enkele manier meer gebruik maken van dingen waarin dierlijke stoffen zijn verwerkt. In een leren jack zal je hem dus nooit of te nimmer zien.

Enkele hits;

Everything I do

Have you ever loved a woman?