Home

roepen

natuurbescherming

Religies

nieuws en plezier

productinfo

linken


Knappe jongen die Pitt. Niet bepaald schraal, lelijk of alternatief te noemen en toch is deze jongen vegetarierLevensloop


Pitt werd geboren als kind van Bill en Jane Pitt en groeide op in Springfield in Missouri. Hij heeft een broer, Doug (1966), en een zus, Julie (1969). Op de Kickapoo High School blonk Pitt uit in tennis en hield hij zich bezig met toneel en debatteren. In 1982 begon hij aan de Universiteit van Missouri aan een studie journalistiek.

Toen hij deze vrijwel af had, vertrok hij naar Los Angeles. Om acteerlessen te kunnen betalen, had hij enkele onbeduidende baantjes. In deze periode speelde hij onder meer bijrollen in televisieseries als Dallas en Growing Pains.

Zijn doorbraak vormde de rol van de gewelddadige J.D. in de film Thelma and Louise uit 1991. Ook in veel van zijn latere films speelde Pitt criminele of dubieuze personages, bijvoorbeeld in Kalifornia, Fight Club en Ocean's Eleven. Hij was ook kandidaat voor de hoofdrol in The Matrix, maar uiteindelijk kreeg Keanu Reeves die rol.

Op 29 juli 2000 trouwde Pitt met Friends-ster Jennifer Aniston. Na een huwelijk van 4,5 jaar kondigde het paar in januari 2005 aan te gaan scheiden. Daarvoor had hij relaties met onder meer Juliette Lewis en Gwyneth Paltrow, met wie hij zelfs verloofd was.

Geruchten over een relatie met Angelina Jolie bleken waar te zijn. In januari 2006 bevestigt het stel aan People Magazine US zwanger te zijn van hun eerste kind. Op 27 mei 2006 kreeg de acteur zijn eerste kind, een dochter, die Shiloh Nouvel werd genoemd. Pitt heeft de geadopteerde kinderen van Angelina Jolie, Maddox geboren in 2001 en Zahara, geboren in 2005, ook reeds geadopteerd. Ze beweren niet te willen trouwen, Angelina zei in een interview dat ze verbonden zijn door hun kinderen. Hun kinderen hebben ook als achternaam Jolie-Pitt. In 2007 is Pax Thien, toen al 3 jaar oud, geadopteerd door het koppel.

Het tijdschrift People riep Pitt twee keer uit tot "Sexiest Man Alive".

Brad kwam zelfs enkele keren in Jackass voor. In deze serie ging de acteur verkleed als gorilla een skateboard te lijf.

bron wikipedia

Brad Pitt wil meer Pittjes zie Spits